Hoe kies je een goede dekkende foundation?

Hoe kies je een goede dekkende foundation?

De basis van glamoureuze make-up is een goed gekozen foundation. Hoe kies je de juiste foundation voor je gezicht? Bekijk onze tips om fouten en geldverspilling te voorkomen!

Gezichtsprimer is de basis van goede make-up. Het egaliseert de huidskleur en camoufleert kleine oneffenheden. Het is er in verschillende vormen: "foundation" kan vloeibaar, crèmepoeder, compact, mousse of BB cream worden genoemd - met andere woorden, elk cosmetisch product dat ons gezicht een egale kleur geeft. De term "foundation" dekt dus een heel scala aan producten. Hoe vind je de juiste foundation voor jou? Hoe stem ik de tint af op mijn huidskleur?


Enkele feiten over primers

In 1935 creëerde visagist-visionair Max Factor (ook de bedenker van de term 'make-up'!) in Hollywood de eerste foundation voor een technicolor filmproductie om een natuurlijke look te krijgen op het witte doek. Na verloop van tijd werden gezichtsfoundations voor alle vrouwen verkrijgbaar en geformuleerd met huidverzorgende ingrediënten of SPF-filters.

Meestal geldt: hoe dikker de consistentie van het cosmeticum, hoe groter de dekking. Tegelijkertijd geldt: hoe minder problematisch en egaal de teint, hoe minder geconcentreerd de foundation moet zijn. Welke foundation je ook gebruikt, een basis is ook belangrijk om de huid te hydrateren, voor te bereiden op het aanbrengen van make-up en om het langer te laten houden.



Hoe kies je een goede dekkende foundation?

Waar moet je op letten?

Leeftijd speelt een grote rol bij het kiezen van de juiste foundation. De huid op verschillende leeftijden heeft immers verschillende behoeften! Oudere vrouwen kiezen eerder voor een dekkende foundation die rimpels opvult en de teint egaliseert. Voor vrouwen van in de veertig die last hebben van een droge huid, werkt een foundation met hydraterende ingrediënten beter. Voor vrouwen van in de dertig is een foundation met extra hydraterende en voedende eigenschappen goed. Twintigers met een overmatige talgproductie kiezen een goede matterende foundation.

De samenstelling van de cosmetica is ook erg belangrijk. Acnepatiënten moeten producten vermijden die dik, vet en mogelijk porieverstoppend zijn. Een allergische huid daarentegen zal geïrriteerd raken door geurstoffen en kunstmatige bestanddelen in de foundation.



Lees cosmetische samenstellingen

Hoe kies je een goede dekkende foundation?

Als je er nog niet aan gewend bent om ingrediënten van cosmetica te lezen, hebben we een kleine tip voor je over op welke ingrediënten je moet letten in foundation. Als een product glycerine bevat, kun je er zeker van zijn dat het naast zijn esthetische functie ook beschadigde huidcellen regenereert en rimpels vermindert. Glycerine heeft ook een verzachtende en hydraterende werking - het is hygroscopisch, dus het houdt vocht vast in de huid. Cosmetica met glycerine zijn geschikt voor de vochtarme, droge en rijpere huid.

Het is goed als je foundation mica bevat, een fijnkorrelig mineraal dat in cosmetica wordt gebruikt vanwege de parelmoerglans - de deeltjes weerkaatsen en verspreiden licht voor een stralende huid. Wanneer mica aan poeder wordt toegevoegd, voorkomt het klonteren en wordt cosmetica licht en zijdeachtig. In tegenstelling tot andere vulstoffen (zoals zetmeel of rijstpoeder) absorbeert mica minder snel talg en wordt daarom aanbevolen voor de normale en droge huid.


Best dekkende foundation

Als je je favoriete dekkende foundation nog steeds niet hebt gevonden, hebben we goed nieuws voor je. We hebben veel producten op de markt getest en een echte bestseller gevonden: de NUTRIDOME dekkende gezichtsfoundation. Voordat we dit artikel schreven, hebben we dames van verschillende leeftijden en huidtypes uitgenodigd om het product te testen. Twee weken lang gebruikten ze de foundation die bij hun teint paste en vertelden ze ons over hun indrukken.

Wat vonden onze testers?

Ania (34 jaar oud)

Om te testen koos ik de Ivory tint van de NUTRIDOME dekkende-matte foundation. Ik heb hem aangebracht na het aanbrengen van mijn dagcrème, met behulp van een blender. Het product glijdt inderdaad goed over mijn gezicht, het hele proces nam minder tijd in beslag dan met de foundation die ik eerder gebruikte. Ik merkte dat het de imperfecties van mijn huid, waarvan ik er al een aantal heb, heel mooi verborg. Mijn huid voelde super zijdezacht aan! En het belangrijkste, na een dag werken zag mijn gezicht er nog steeds goed uit :)

Kamila (23 jaar oud)

Ik heb gezocht naar een foundation die aan mijn eisen voldoet: hij moet dekkend zijn (maar zonder maskereffect!) en mijn poriën niet verstoppen - ik heb een gecombineerde huid die daar niet zo van houdt. NUTRIDOME foundation heeft een fantastisch prettige textuur, hij smeert makkelijk en precies uit. De teint is goed gehydrateerd. Hij egaliseert de kleur mooi en verbergt roodheid. Mijn nieuwe favoriete foundation!

Malgosia (40 jaar)

Vanwege mijn werk moet ik elke dag professioneel uitziende make-up aanbrengen. De foundation die ik gebruik mag niet te licht zijn - soms werk ik tot laat in de avond en ik wil dat hij lang blijft zitten, zodat ik de poeder alleen een beetje hoef bij te werken. Toen ik werd uitgenodigd om de NUTRIDOME foundation te testen, koos ik vooral voor de natuurlijke samenstelling. Het cosmeticaproduct is heel zacht voor mijn huid (ik ben gevoelig voor allergieën) en blijft de hele dag goed zitten. Ik kan het gerust aan andere vrouwen aanraden.

De NUTRIDOME primer deed het niet alleen goed bij de testers (er kwam geen negatieve feedback), hij doorstond ook de zwaarste test - het feest dat de hele nacht duurde!


Best dekkende foundation

NUTRIDOME dekkende, matte gezichtsfoundation versmelt perfect met de teint en zorgt voor een glad huideffect met behoud van een natuurlijke uitstraling. Het heeft een romige, lichte textuur die prettig aanbrengt en het gezicht perfect omhult, en is ontworpen voor alle huidtypes - droog, vet en gemengd.

NUTRIDOME dekkende foundation is de allrounder voor een zachte en natuurlijke make-up: het dekt onvolkomenheden goed in slechts één laag, verheldert de teint lichtjes en maakt glad. Het bevat glycerine, dat hydrateert, regenereert en rimpels vermindert. De mica die het bevat geeft de huid een zachte gloed.

De cosmetica vormt een occlusief laagje op de huid dat beschermt tegen uitdroging. Het gezicht wordt stralend, zijdezacht, zichtbaar gerevitaliseerd en krijgt een gezonde, uitgeruste uitstraling.


Uit welke tinten NUTRIDOME foundation kun je kiezen?

NUTRIDOME dekkende-matte foundation is verkrijgbaar in vijf kleuren:Ivory, Natural, Nude, Beige en Caramel. Wat betreft de keuze van de foundation voor jouw teint, moet je bedenken dat Beige en Caramel geel gepigmenteerde producten zijn, terwijl Ivory, Natural en Nude roze gepigmenteerd zijn.


Auteur:

Auteur: Emma de Vries - Hoe kies je een goede dekkende foundation? | Product-ranking.nl

Emma de Vries

Categorie: Cosmetica

Voeg een reactie toe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *









Bewaar mijn gegevens, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.